Лава Толстоја 6, 26000 Панчево +381 61 155 2074 info@pokretsrbakrajisnika.rs

Боснић: Хрватска покушава да уплаши српске повратнике

25. август 2023. Уредништво Comments Off

Хрватска покушава да уплаши српске повратнике, што показује хапшење крајишког пјевача Рајка Лалића због наводног нарушавања угледа те земље, рекао је предсједник Удружења Крајишника Србије Миле Боснић и позвао српске институције да реагују на тај сраман чин.

Вратили смо се и волимо своје. Ово што они раде је класично малтретирање српског народа – истакао је Боснић за Срну.

Боснић каже да Хрватска упућује Србима лицемјерне оптужбе којима покушава да их понизи, а својим потезима показује какав је углед те земље и како покушава да уплаши српски народ.

Он је подсјетио да су Срби одувијек живјели у Хрватској, да и данас живе, те оштро осуђују лицемјерне и нељудске оптужбе упућене српском народу.

Према његовим ријечима, однос Хрватске према српском повратничком народу је јако лош.

– Хрватска није обновила инфраструктуру у повратничким српским селима, нема воде, струје, здравствене заштите, продавница, путева, заправо нема основних услова за живот – нагласио је Боснић.

Удружење Крајишника Србије позвало је институције Србије да реагују на сраман покушај прогона српског народа са његовог огњишта у Хрватској.

Хрватска полиција је у недјељу, 20. августа, ухапсила Рајка Лалића на граничном прелазу Бајаково-Батровци приликом његовог повратка из родног Книна у Београд. 

Извор: РТРС