Лава Толстоја 6, 26000 Панчево +381 61 155 2074 info@pokretsrbakrajisnika.rs

Миле Боснић

Основан први Крајишки покрет у Републици Србији

15. октобар 2023. Уредништво Comments Off

По први пут након 28 год. корпус крајишког народа настањен на простору Републике Србије је основао покрет којем су приступила 37 удружења, а још 15 је спремно да потпише меморандум о сарадњи. Саборни састанак је одржан у Бусијама у парохијском дому цркве Св. Ћирила и Методија, а за предсједника покрета је изабран дипломирани политиколог Миле Боснић.

Састанку су присуствовали и представници Срба из Републике Српске на челу са адвокатом Слободаном Перићем, Шарац Слободан предсједник Завичајног клуба кордунаша, представник удруженја бораца Миле Козлица, као и многи други предсједници крајишких удружења а културно умјетнички садржај је употпунио тамбурашки оркестар 100% Ћирилица које је уједно имао и свој први наступ на опште одушевљење присутних представника српских удружења. Користимо ову прилику да се захвалимо крајишком патриоти Вељку Вукелићу који је препознао нову умјетничку “ноту“ и свесрдно понудио помоћ у медијском простору за тамбурашки оркестар 100% Ћирилицу.

Драги крајишници, позивамо вас да постанете дио нашег покрета и да заједно са вама остваримо своја права и своје жеље које нас годинама боле. Одавно нисмо гладни хлеба, али правде и те како јесмо. Догодине у Книну.

Извор: Патриотска лига